Kuhinje

Tri pokrajine, trije značaji

Trikotniki že od Pitagore naprej burijo našo domišljijo. V Bermudskem izginevajo ladje, ljubezenski je usoden za Ano Karenino, geometrijski pa nas spomni na neskončne ure matematike. V trikotniku med ostrimi Alpami, toplim Sredozemljem in zelenim gozdnatim hribovjem pa iz lokalnih sestavin nastajajo kulinarične zgodbe Rutarjeve restavracije, v katerih se zrcalijo značaji treh dežel − Avstrije, Italije in Slovenije. Kot v vsakem trikotniku so tudi v tem razmerja zelo dinamična, vloge pa se spreminjajo kot letni časi.

Avstrija

Na površju red, tišina in disciplina, pod površjem pa v alpskem vetru plapolajo čipke, šumijo sveže poštirkani dirndli, popuščajo tesno zavezani životci, fantje pa z gankov vriskajo pesmi dekletom. Ob cesarskem pražencu se prepuščamo sanjarjenju o nekih drugih časih, dokler nas telefonski zvonci ne vržejo pokonci.

Pripomočki za kuho in postrežbo v avstrijskem slogu

Slovenija

undefined

Vsak zakaj ima svoj zato, vsaka stvar služi svojemu namenu. Za vse je dovolj in ničesar ni preveč. Razkošje je znak šibkosti, zato pri kosilu zagrnemo zavese, da sosedom ne bi vzbujali skomin. Le soli je v izobilju, zato ne maramo neslanih šal in vse jemljemo z zrncem soli.

Italija

undefined

Vsako nedeljsko kosilo je kostumska drama v treh dejanjih. Pikantna mešanica prezira, strasti in nebrzdanih čustev, za katero so dovolj dobre le najboljše sestavine. Če je maščevanje juha, ki jo je najbolje pojesti še toplo, lahko zagotovo računamo na grande finale v slogu dolce vite.

Pripomočki za kuho in postrežbo v italijanskem slogu

Posoda za kuhanje in za na mizo

Lonci, posode, ponvice, prijemalke, zajemalke... vse kar rabimo za domačo pripravo in konzumacijo slastnih jedi.