Ostalo

Trendi na horizontu 2021

Leto 2020 smo več ali manj preživeli v zavetju doma. Naša ljuba, mehka, v prejšnjem življenju bolj ali manj spalna zatočišča, so se spremenila v večnamenske prostore, ki jih dnevno polni delo, izobraževanje, neskončno netfliksanje in gostoljubje bolj na drobno.

Ker smo ravno dobro izstopili iz enega najzahtevnejših obdobij v sodobni zgodovini, nas zanima, kako se doma preživeto leto zrcali v trendih oblikovanja, opremljanja in dekoracije prostorov.  Nevtralna paleta, sprostitev in udobje, vrhunska oprema za tisto malo zabav, ki si jih lahko privoščimo in obsežne jedilne mize so le nekaj trendov, ki so se pojavili na horizontu leta 2021… preberite več. 

Sproščeno in prijetno

Največje spremembe so se, ali se še bodo, gotovo dogajale v naših dnevnih sobah. Doslej trendovsko pohištvo iz sredine prejšnjega stoletja bo zamenjalo udobnejše, monokromatsko, predvsem pa dolgim uram na istem mestu prilagojeno pohištvo. Ker pa kljub vsemu, ne bi radi, da našemu lepega lačnemu očesu postane dolgčas, bodo akcent sicer mehkim in prijetnim površinam, dajala izbrana umetniška ali oblikovalska dela. Kakšen dober kip v vogalu, umetelna vaza ali grafika na steni.

Luksuzni minimalizem

Eden od glavnih trendov, ki jih boste gotovo zasledili spomladi, je koncept luksuznega minimalizma. Kombiniranje naravnih materialov, kot so marmor, les in kovina v prostoru ustvari občutek umirjenosti, ne glede na eksotično obliko. Bretzove mize, predstavljene spodaj, so odličen primer kombiniranja naravnih materialov na umetelen način. Z nenavadnim nizanjem geometrijskih teles spominjajo na oblikovanje znane skupine Memphis iz 80-ih let prejšnjega stoletja.

Močne barve mešane z nevtralnimi

Barvna paleta bo temeljila na toplih in nevtralnih odtenkih smetane, žgane gline, kamelje in oker barve z akcenti električne rdeče, modre in zelene. Močnejše igre barvnih vzorcev, ki spominjajo na 70-ta leta prejšnjega stoletja se bodo mešale z rjavim lesom, protjem in ratanom.

Stilski dodatki

V dnevnih sobah boste videli plišaste do konca dekorirane fotelje, udobne, nevtralne sedežne garniture posajene z živopisanimi blazinami, bogate tone in večplastne stile. Verjetno je drzna dekoracija posledica velike količine videokonferenc. Tam hočeš nočeš ozadje govori samo zase. Če kaj pove, toliko bolje. Dodatki za dom zato postajajo bolj izstopajoči, hrabri in mnogo bolj osebni.

Ko »gremo ven« zamenja »ostanimo doma«

Dejstvo, da smo doma, lahko spretno prekrojimo v dogodek. A ker imamo v spomin za vedno zapečeno predstavo o zabavi “zunaj", to poskušamo preslikati v naše domove. Opremili smo jih z večjimi ekrani ali projekcijskimi platni, izboljšali zvočne sisteme, poiskali udobnejše sedežne garniture. To so postale naše prednostne naloge, da bi le lahko bolje uživali v prenosih novih uspešnic ali koncertov v živo ali preredkih obiskih. Spremenile so se tudi jedilnice. Okrepilo se je spoštovanje do priprave jedi doma in s to novo navado želja po lepo oblikovanih kuhinjah, večjih jedilnih mizah, ki omogočajo več-namembnost in reprezentativnih posodah za kuhanje in postrežbo.

Trendi kosi 2021

Še naprej si bomo torej prizadevali ustvariti vzdušje, kot so nam ga čarale naše najljubše restavracije, gledališča, galerije in bari. Imitiramo jih na vse mogoče načine. Od razsvetljave preko pohištva do brezhibne domače zvočne pokrajine.

Imenitno ozadje za zoomanje

Nekaj skupkov predlogov za kvalitetno opremo vašega zoom ozadja, ki na srečo dobro deluje tudi v realnosti in na otip, na spodnjih povezavah.