Interier

Sorodne duše

Morda je res, da ljubljenčki sčasoma postanejo podobni svojim gospodarjem, morda pa si ljudje za družbo enostavno izbiramo sorodne duše, ki brezpogojno sprejemajo vse naše nenavadnosti in nas razumejo brez odvečnih besed. In tako, kot ima vsaka žival svoj kotiček, v katerem se počuti udobno in varno, imamo tudi njihovi človeški prijatelji svoj priljubljen košček doma, ki hrani naše sanje in spomine. Pri Rutarju razumemo, da so hišni ljubljenčki nepogrešljiv del družine in doma, zato so v naših trgovinah psi in podobne manjše živali vedno dobrodošle.

Martin in Moris

Plemenitega pripadnika starodavne pasme cirnico dell‘etna so pota pred dvema letoma pripeljala k oblikovalcu vizualnih komunikacij Martinu in od takrat sta praktično neločljiva. Medtem ko Martin dela, Moris mirno spi v pisarni, nato pa si privoščita dolge sprehode s tekanjem po travnikih. Oba sta sprva nezaupljiva in potrebujeta veliko časa za premislek, preden koga sprejmeta v svojo bližino. Na svet gledata z rahlo privzdignjeno brado in z varne razdalje. Moris se v prostem času ukvarja z raztezanjem v položaje, ki bi mu jih zavidali tudi najbolj gibčni joga guruji, ko pade mrak, pa varno zaspi zagozden med blazine kavča.

Jan in Kamila

Kot član izjemno priljubljenega a capella zbora Perpetuum Jazzile se Jan kar dobro počuti na odrskih deskah, Kamila pa ima za kameleone značilno tremo in strah pred odprtimi prostori, zato se najraje skriva med listjem in rožami svojega terarija. Rada se tudi preoblači. Ko je dobre volje, si nadene svetlo zeleno barvo z vzorčki, ko pa ji kaj ni prav, povsem potemni in sika kot kakšna najstnica. Sicer pa je njena najljubša barva rdeča. Točno taka, kot jo imajo njene najljubše poletne jagode.

Maša in Stane

Stane ni edini petelin v Mašinem kurniku, ji je pa po značaju najbližje. Družijo ju jasna in preprosta načela ter pankovska frizura, ki jo Stane nosi, da bi navdušil dame, Maša pa zato, da ji pri delu z živalmi lasje ne bi bili v napoto. Kljub lastnemu haremu mu pogled velikokrat uhaja h kokoškam drugih petelinov, kar je pogosto razlog za prepir in glasno kokodakanje. Njegov dan se začne s sončnim vzhodom, ko glasno zakikirika, zvečer pa najprej poskrbi, da so njegova dekleta na varnem, nato pa se še sam odpravi na streho kurnika in sladko zaspi.

Nora in Boško

Nora je izjemno bistra osnovnošolka, Boško pa čistokrven pomeranec, ki se ljudem rad mota pod nogami, še raje pa se podi za vsem, kar je okroglega. Njuna supermoč je ljubek videz z močnim značajem. Oba sta zelo dostopna, z odraslimi se hitro zaklepetata, na otroke pa oba najprej malo bevskata. Boško je ime dobil po narodnem heroju, zatu tudi sam neustrašno prenaša vsakodnevno česanje, ki ga sovraži iz vsega srca.