J e d i l n i c a

Narava, oblikovanje in rokodelstvo v enem

Trajnostna raba naravnih virov in spoštovanje do lesa sta najpomembnejši vrednoti avstrijskega podjetja Voglauer

Ta se je v devetih desetletjih delovanja iz majhnega mizarskega podjetja razvilo v mednarodno uspešno podjetje z več kot 400 zaposlenimi. Družinsko podjetje Voglauer spoštuje les kot surovino že od vsega začetka, svoje ime in prepoznavnost pa si je zgradilo s svojo napredno interpretacijo alpskih prvin, tradicionalnim obrtniškim znanjem ter z brezčasnim oblikovanjem. V proizvodnem procesu uporabljajo le les iz lokalnih trajnostno upravljanih gozdov. Proizvodnjo usklajujejo z naravnim ciklom gozdov ter delujejo v popolnem sozvočju z naravo. Vsi lesni odpadki so ogljično nevtralni in jih je mogoče reciklirati v palete za tovarniški ogrevalni sistem, lesne površine pa so izdelane iz naravnih surovin, s čemer nastajajo kakovostni izdelki, ki so združljivi z okoljem in se jih zlahka enači z ekološkimi izdelki. Prednost takšne proizvodnje je, da neukročene lesne strukture in vzorci v kombinaciji z visokokakovostno površinsko obdelavo, pohištvu Voglauer vračajo izvirnost živega drevesa.

ALPSKA TRADICIJA

Podjetje Voglauer deluje ob vznožju gorskega masiva Dachstein, v kraju, ki ga odlikuje alpska tradicija. Okoliške planine in gorovja gostom z vsega sveta predstavljajo izjemno počitniško izkušnjo, zaposlenim pa pomenijo predvsem dnevni vir navdiha, ki ga vključujejo v vse aspekte svoje proizvodnje, zato je njihov dizajn mogoče prepoznati na prvi pogled: odlikujejo ga zemeljskost, moč in alpinistični duh, ki ga ni mogoče najti nikjer drugje. “Vse, kar smo, je zakoreninjeno v našem izvoru, v mogočnih gorah, v živi naravi. Zato je naše pohištvo tako močno, saj je tradicionalno, alpsko in pristno,” pravijo v Voglauerju.

Dobrodošli v jedilnicah Voglauer!

Hitro življenje in naporen delovni ritem nas prevečkrat oddaljujeta od resničnega življenja, prijateljev in družine. Zato je še toliko bolj pomembno, da tisti čas, ki ga imamo, preživimo kakovostno in v kakovostnem okolju. Večerje in kosila v dobri družbi prijateljev ali ožjem družinskem krogu v življenju mnogih še vedno predstavljajo pomembno in pogosto edino socialno interakcijo v dnevu. Hrana ni zgolj gorivo, ki nas poganja, pač pa generator medčloveških odnosv in pomemben del našega spomina – po njej si zapomnimo kraje, ki smo jih obiskali, z njo ovekovečimo posebne prelomnice v življenju. Zato nikakor ni vseeno, kje in kako jo uživamo.

JEDILNICA VROCK

Jedilnica Vrock združuje arhaični gorski svet s sodobno, puristično obliko. Kombinacija brušenega rustikalnega starega hrasta in robustnega črnosivega alpskega granitnega kamna, obdelanega z veliko obrtniško spretnostjo, vnese v bivalni prostor pristni občutek Alp. Pohištveni kosi v jedilnici Vrock ponujajo številne navdušujoče funkcije: vrtljivi stol s povratno vzmetjo, masivna zaobljena raztegljiva miza ter pripadajoča klop iz vrhunskih materialov nikogar ne pustijo ravnodušnega.

JEDILNICA VALPIN

Valpinska jedilnica iz obnovljenega hrasta očara s sodobnostjo in naravno pristnostjo. Spominja na stara kmečka poslopja in ustvarja vzdušje v alpskem kontekstu: kontrast med purističnim slogom in edinstvenim materialom je nadvse navdušujoč. Vsak vzorec lesa je edinstven, obnovljeni les pa glede na njegovo prejšnjo uporabo nosi svojo lastno zgodbo. Po želji ga lahko kombinirate tudi s čisto novo volno Merino ali črnim steklom. Voglauer z modelom jedilnice Valpin tako ponuja generacijo sodobnega pohištva, ki poudarja pristnost, ki izvira iz narave - za pristen užitek.

d

d