K u h i n j a

Ustvarite popoln prostor za shranjevanje

IDEJE ZA POSPRAVLJENO KUHINJO

Obstaja toliko različnih vrst kuhinjskih omaric, da se človek v vsej ponudbi hitro izgubi. Zato je dobro vedeti, katere so glavne vrste omaric, v kakšnih različicah obstajajo in kakšni so njihovi načini uporabe.

Spodnje omarice - osnova vsake kuhinje

undefined
Začne se pri tleh – pri spodnjih omaricah, ki naj bodo osnova za načrtovanje postavitve kuhinjskih omaric. Spodnje omarice se od ostalih razlikujejo po konstrukciji, vrsti odpiranja in oblikovanju, uporabljajo pa se lahko za različne stvari: v njih ločujemo odpadke, shranjujemo pripomočke za pomivanje posode ali pa nekaj čisto tretjega. Kakor vam paše. Z ozkimi spodnjimi omaricami lahko kar najbolje izkoristite majhne niše, za lonce in posode pa so bolj priporočljive širše osnovne enote. Če imate kuhinjo v obliki črke L ali U, naj bodo vaša prva izbira vogalne spodnje omarice, saj z njimi ne izgubite niti centimetra prostora.

Stenske omarice – pomembne za majhne kuhinje

undefined
V majhnih kuhinjah je pomembno, da izkoristimo vsak razpoložljiv prostor, za kar so najbolj primerne stenske omarice. Pritrdimo jih na steno nad pulti, vanje pa shranjujemo skodelice, kozarce, krožnike, sklede, pa tudi začimbe in druga živila. Poleg klasičnih stenskih omaric z vrtljivimi vrati, so na izbiro tudi takšne z drsnimi ali zložljivimi vrati. V zgornjih omaricah s “slepimi” vrati lahko shranjujete vse od grelnikov vode, opekačev itd., ki so tako neopazni, a hitro pripravljeni za uporabo.

Visoke omarice - idealne za zaloge in električne naprave

undefined
Visoke omarice imajo v kuhinji predvsem prirorčno funkcijo, saj so večje in zato ponujajo več prostora za shranjevanje zalog, včasih pa pridejo prav tudi za električne naprave, kot sta pečica ali hladilnik.
d

d