S p a l n i c e

Postelje boxspring - kot bi spal na oblaku

Ste se kdaj vprašali, zakaj se v vrhunskih hotelih vedno tako dobro spi? Odgovor (dobesedno) leži v posteljah boxspring, ki svoje mesto vedno pogosteje najdejo tudi v zasebnih spalnicah. Boxspring postelje navdušujejo s posebnim dizajnom in največjim možnim udobjem. Tukaj si preberite, kaj so boxspring postelje in kakšne prednosti imajo.

O čem sploh govorimo, ko govorimo o boxspring posteljah?

Prva posebnost postelje boxspring je tista najbolj očitna: njena večplastna struktura. Pri boxspring postelji, ki jo zaradi svojega izvora imenujemo tudi ameriška postelja, podnožja ne sestavlja letven, temveč vzmeteni okvir. »Škatla« (angl. box) – okvir iz kovine ali lesa – vsebuje veliko vzmeti, podobnih tisti v vzmetnicah. Na tej podkonstrukciji leži vzmetnica. Nad njo pa popolnoma usklajen spalni sistem pri številnih modelih krona tako imenovani topper, nadvložek, ki poskrbi za dodatno udobje. Pri zelo kvalitetnih modelih je nadvložek že integriran v vzmetnico, tako da ne more zdrsniti.

Visoko udobje spanja, prilagojeno osebnim spalnim potrebam

Postelje boxspring lahko z izbiro posameznih sestavnih delov, stopnje trdote in videza popolnoma prilagodite svojim osebnim spalnim potrebam ter slogu opremljanja. Večplastna struktura postelje boxspring zagotavlja visoko točkovno elastičnost, kar pomeni, da ob obremenitvi popusti le tista vzmet, ki je trenutno pod pritiskom. Tako se doseže optimalna porazdelitev pritiska, ležišče pa se popolnoma prilagodi obliki in teži telesa. Zahvaljujoč strukturi, ki jo sestavljata osnovni okvir in običajno zelo debela vzmetnica, je postelja z vzmetmi višja od mnogih običajnih postelj. Višina postelje je najmanj 50 centimetrov, kar omogoča zelo udobno ležanje in vstajanje. Tudi postiljanje postelje je na tej višini lažje. S pomočjo dodatnih funkcij, kot je motorizirana nastavitev kota postelje, lahko dodatno spreminjate ležalno višino.

Daljša življenjska doba

Vzmetnica, ki leži na letvenem okvirju, se hitro obrabi na mestih, kjer je največja točkovna obremenitev. Pritisk vaše telesne teže se v treh slojih postelje boxspring optimalno porazdeli. Nadvložek razprši največje trenje, vzmetnica ga dodatno porazdeli, stabilno dno pa služi kot blažilec pritiska in gibov med spanjem, vse to pa podaljša življenjsko dobo vaše postelje.

Zračnost zagotavlja zdravo spalno klimo

Naše telo v okolje vsako noč sprosti več kot 500 ml znoja, zato je dobro prezračevanje postelje še posebej pomembno – ne zgolj za preprečevanje neprijetnih vonjav, pač pa predvsem zaradi škodljivih bakterij, ki se naberejo v neprezračenem ležišču. Postelje boxspring dodatno zračnost zagotavljajo prav s svojo konstrukcijo ter z žepkastimi vzmetmi, ki povzročijo, da se vlaga, ki se sprošča skozi kožo, lahko optimalno odvaja navzdol, s tem pa je zagotovljena stalna izmenjava zraka.

Interliving boxspring postelja, serije 1413

Miren spanec enačimo z udobjem – in prav to je tisto, kar navdušuje pri Interliving postelji boxspring iz serije 1413. Njene impresivne funkcije udobja ponujajo številne možnosti prilagajanja, tako vizualno kot funkcionalno, njen trojni sistem vzmeti pa zagotavlja povsem nov občutek ležanja in sproščanja, saj lahko ležišče in nadvložek v vam najbolj pomembnih vidikih prilagodite svojim potrebam, s čimer zagotovite optimalno udobje pri ležanju. Tako vzmetnice kot nadvložek se ponašajo z ergonomskimi lastnostmi, ki jih lahko popolnoma prilagodite svojemu tipu telesa in spalnim navadam. To velja tudi za nadvložke, ki so na voljo v mnogih različicah hladne pene in gela, kar spalno ozračje oblikuje natanko po vaših osebnih željah. Posteljo odlikuje tudi ravno, navznoter nagnjeno dno, ki ustvarja lahkoten in zračen videz. Zahvaljujoč veliki izbiri atraktivnih tkanin in usnjenih prevlek ter barv, lahko dizajn te postelje popolnoma prilagodite svojemu okusu.

Interliving boxspring postelja, serije 1415

To posteljo odlikujeta predvsem visoka raven udobja ter sodoben, a hkrati rustikalen dizajn, ki navdušuje z visokokakovostnimi materiali iz masivnega lesa divje bukve in divjega hrasta, ki postelji dajejo naraven in topel videz, v spalnico pa dobesedno vnesejo delček narave. A tukaj se zabava šele začne! Širok nabor programa postelj boxspring namreč ponuja šte vilne možnosti za prilagajanje lastnim željam, saj lahko izbirate med številnimi prevlekami iz tkanin in usnja, poleg tega so na voljo tudi trojna ležišča ter ležišča z ločenimi nadvložki, popolnoma vaša izbira pa je tudi izbor vzglavja, saj so voljo v treh različnih višinah. Vzorčna postelja je oblazinjena z bež tkanino ter opremljena s prvovrstno vzmetnico z žepkastimi vzmetmi, celoten izgled postelje pa privlačno dopolnijo lesene noge ter približno 120 cm visoko vzglavje. Interlivingova postelja boxspring serije 1415 nosi oznako Golden M in ima 5-letno garancijo proizvajalca.

d

d