Na obisku

Kaj pa, če so vaše bivalne sanje uresničljive?

Moodboardi oz. inspiracijske table so že vrsto let osnova za uresničevanje kreativnih idej. Z njihovo pomočjo lažje dosežemo svoje cilje na kateremkoli področju, še posebej tiste, ki vključujejo vizualne stimulante. Vsak od nas je že imel idejo, ki si jo je lahko predstavljal do potankosti – kako bi bila videti, kako bi se jo občutilo… In vsak od nas je prišel do težave, kako to idejo izpeljati v resničnem življenju. Lahko vam zaupamo, da je najbolje začeti tako, da si ustvarite svojo inspiracijsko tablo, ki je v resnici vrsta vizualnega kolaža, sestavljenega iz fotografij, besedila in vzorcev predmetov v smiselni kompoziciji. Ampak inspiracijska tabla ni namenjena zgolj golemu sanjarjenju, z njo lahko dejansko dosežete svoj cilj. Sploh, če svojo prinesete k Rutarju.
Ko tloris stanovanja postavi vašim bivalnim sanjam poseben izziv oz. v tem primeru jedilnico, kuhinjo in dnevno sobo v enem prostoru, ima vsak kos pohištva izreden vpliv na celoten ambient stanovanja. Kuhinja z otokom optično ločuje prostor na dva dela in hkrati pušča taktirko odprtosti prostora.

ANGELIKA IN NJENA ZGODBA

Kaj vam sploh želimo povedati? Morda je najbolje, da vso stvar razložimo z resnično zgodbo o uspehu. Angelika je običajna gospa s Koroške, ki je vrsto let sanjarila o lastnem domu. Ko si ga je končno lahko kupila, pa je prišla do nove težave – kako ga urediti, da bo dejansko izražal njen značaj, hkrati pa ostal priročen za bivanje. „Moja največja želja je bila ureditev kuhinje, za katero sem natančno vedela, kakšna si želim, da bi bila, pojma pa nisem imela, kako do uresničitve te vizije sploh priti,“ svojo zgodbo začne Angelika. Precej spontano se je lotila ustvarjanja inspiracijske table, kamor je dodajala fotografije kuhinjskih elementov, pohištva in vseh ostalih detajlov, ki so v njeni glavi kuhinjo naredili popolno. Najprej sploh ni vedela, kaj želi narediti s tem, potem pa je nekega dne od prijateljice izvedela, da lahko tablo dejansko odnese v Rutarja, tam pa ji pomagajo njeno vizijo uresničiti.

Najprej ni mogla verjeti, da je kaj takšnega dejansko možno, potem pa se je s svojo tablo le odpravila v najbližji Rutar in jo sramežljivo pokazala tamkajšnjim strokovnjakom. Ti so bili nad njo navdušeni in so se z veseljem lotili uresničevanja njenih bivalnih sanj. „Izbira pohištva v trgovini Rutar je bila res neverjetna,“ se še danes navdušeno spominja Angelika, „takoj sem se zaljubila v pisane stole in veliko jedilno mizo, ki je bila skoraj do potankosti takšna kot tista na moji inspiracijski tabli“. V veliko pomoč pri izbiri najprimernejšega pohištva so ji bili strokovnjaki v Rutarju, „še posebej načrtovalka kuhinje“, pove Angelika: „Bila je res pozorna na vse podrobnosti, ki jih sama ne bi opazila, s čimer mi je pomagala do izbire najbolj primerne jedilne mize, ki se je popolnoma prilegla novi kuhinji in ki še danes žeje pohvale vsakega, ki me obišče,“ nadaljuje Angelika, ki ima za ekipo Rutarja zgolj in samo besede hvale. Pove, da je še danes navdušena nad njihovim iskrenim trudom uresničevanja njenih želja z inspiracijske table: „Predvsem pa me je skozi celoten proces navdušilo to, kako resno so jemali mene in moje, včasih precej edinstvene, želje. To je vse, kar si človek, ki si ustvarja bivanje za naslednje desetletje ali dva, lahko želi,“ je prepričana Angelika.

undefined
Sliki Angeliki ljube umetnice sta bili edina elementa, ki sta šla z njo v novo stanovanje in katerima so se morali pokoriti drugi elementi. Tako na steni spalnice dominira slika, ki jo elegantno dopolnjujeta postelja in nočna omarica iz oljenega hrasta. Posteljnina, oddeja in blazine barvno nadaljujejo poezijo slike in jo na svojevrsten način dopolnjujejo v barvno usklajeno kompozicijo. Naravni materiali in umirjene barve pa ustvarjajo edinstveno spalno atmosfero
undefined
Usklajenost antracitnih front in delovne površine ter polic iz oljenega hrasta dopolnjuje premišljen izbor lončnic, doz za začimbe, mlinčkov za poper in sol ter ostalih dodatkov. Da je kuhinja srčika Angelikinega doma se vidi in čuti na vsakem milimetru kuhinje. Angelika si je največ časa vzela ravno za natančno in premišljeno načrtovanje kuhinje in pravi, da je kuhinja še boljša, kot si je lahko predstavljala samo zato, ker so jo podkovani Rutarjevi svetovalci vodili in ji svetovali na vsakem koraku od tablice želja do zaključene montaže v njenem novem domu.

POMEMBNO JE, DA VAS NEKDO RAZUME

Želja po novem pohištvu je skoraj nujen del različnih življenjskih obdobij, smo prepričani tudi v Rutarju. Ljudje se spreminjamo, prav tako se spreminjajo naš življenjski slog, okusi in želje na splošno. Zato smo veseli, da lahko našim strankam različna življenjska obdobja pomagamo prilagoditi njihovim željam. Prednost izbire pohištva v trgovinah Rutar je, da velika izbira ponuja veliko rešitev, ki vam jih pomagajo poiskati naši strokovnjaki. „Mlada uslužbenka je od začetka do konca pokazala res veliko mero razumevanja, kar me je zelo navdušilo. Najbolj pa sem cenila, da se je res vživela v mojo inspiracijsko tablo in iz nje naredila dom, ki je uresničil vse moje bivalne sanje,“ potrjuje tudi Angelika.