D n e v n e s o b e

Barve imajo moč!

Ste vedeli, da lahko barve vplivajo na naš način razmišljanja, spremenijo naša dejanja ali spodbudijo določene reakcije? Lahko nas vznemirijo, nam povišajo pritisk in celo zavirajo apetit. Ja, barve igrajo pomembno vlogo v našem svetu.

Živite živeljenje polno barv in se ne bojite drznih barvnih kombinacij ter prepletajočih se vzorcev? Potem je pohištvo znamke Bretz narejeno kot nalašč za vas. Morda pa ste pri izbiranju barv bolj previdni, se držite varnih črne in bele ter včasih sežete po odtenkih sive in rjave. Pri znamki Bretz imajo posluh tudi za vas. Še bolje pa bo, če se jim prepustite in se spustite v opojni svet barv, ki ga doslej niste poznali.

Kaj pravi psihologija o barvah?

Gotovo ste že slišali za simbolne pomene, ki jih nosijo v sebi posamezne barve. Rdeča pomeni strast, željo, jezo. Rumena označuje veselje in upanje, vijolična pa spremembo, ponos ali misterioznost. Poznavanje simbolnega pomena barv nam lahko pomaga izbrati prave cvetlice za priložnost, znanje o pomenu barve v prostoru pa lahko vpliva na naše počutje. Pri opremljanju interierja in usklajevanju barv želimo navadno najprej zadostiti svojim estetskim željam. A z izbiro pravih barv bomo lahko oplemenitili tudi svoje vsakdanje bivanje v prostoru. Pri Bretzu, eni vodilnih evropskih luksuznih znamk, kjer drzni in energični posamezniki ustvarjajo vrhunsko oblazinjeno in drugo pohištvo, razumejo, kako lahko barve vplivajo na nas. In zato se jih ne bojijo.

Senzualna rdeča

Rdeča barva je topla, ognjena barva, ki ustreza tistim z drznim slogom. Označuje moč, senzualnost in živahnost. Če je v interierju uporabljena v pravi meri, lahko dvigne nivo naše energije. Najbolje bo če v rdeči izberemo kos pohištva, saj če je preveč prisotna, lahko v majhnih prostorih zaradi svoje moči deluje preobremenjujoče.

undefined
Sedežna garnitura Edgy

Bistra modra

Modra je ena najbolj priljubljenih barv v opremljanju interierjev, saj nas spominja na naravo in jo povezujemo z inteligenco, spokojnostjo in vdanostjo. Raziskave so pokazale tudi, da se v prostorih, opremljenih v modri barvi, najbolje učimo in študiramo. Ta barva nas pomirja in je zato odlična izbira za ustvarjanje umirjenega in domačega vzdušja.

undefined
Zofa Moonraft

Ustvarjalna oranžna

Pravijo, da oranžna barva v nas spodbuja ustvarjalnost. S svojo toplino vas lahko navdaja z energijo, še posebej takrat, če izberemo živahne odtenke v barvah sadja. Podobno kot rumeno jo povezujemo z vedrostjo, poleg tega pa lahko oranžna daje gostom močnejši občutek dobrodošlice

undefined
Preprogra Sundowner

Sončna rumena

Želite razvedriti majhen, temen alizaprt prostor? Izberite rumeno! Rumeno povezujemo z veseljem in optimizmom, zato jo lahko uporabimo kot nadomestek za sonce v prostorih, kjer ni veliko naravne svetlobe. Prava rumena barva lahko s svojo vedrostjo poživi vaš vsakdan. A previdno! Preveč živo rumena barva nas lahko razdraži, pusta rumena barva pa v nas spodbudi ljubosumje.

undefined
Zofa OCEAN 7

Dramatična vijolična

V pravi meri lahko vijolična ojača občutke strasti in intenzivnosti. Ker se v njej mešajo tople in hladne barve, lahko ta po eni strani pomirja, po drugi pa poživlja – odvisno od tona, ki ga izberete. Prostoru lahko da močan videz dramatičnosti ali sobo poživi z občutki lahkotnosti in igrivosti.

undefined
Zofa Cocoa Island

Naravna zelena

Zelena simbolizira vrnitev k naravi in je zaradi tega priljubljena izbira pri notranjem oblikovanju. Na nas lahko deluje pomlajujoče, vzbuja občutke svežine, rasti in vitalnosti. Številni ljude se v prostorih, kjer prevladuje zelena barva, počutijo varno.

undefined
Klubska mizica El trio