Kuhinje

Pripomočki za kuho in postrežbo v slogu treh dežel

Obiski restavracij so bili iz naših dnevnih ritualov diskvalificirani. Primorani smo se bili osredotočiti na domače mize, kuho, lonce, najbolj podjetni celo na pridelavo potrebnih sestavin. Vse prebivalce regije je zajela ista usoda, le interpretirali smo si jo malo drugače. V Sloveniji smo se vrnili v naročja starih mam, se učili receptov in domov nosili menažke. V Avstriji smo neskončen čas doma porabili za novo lekcijo iz starodunajskega slaščičarstva. V Italiji pa smo okrog kuhalnice podjetno vrteli variacije najbolj esencialne kuharske teme – pašte z ragujem. Kako so te nove navade videti, ko je posoda pomita, preučite na fotografijah.
Slovenija - priloga, ki je nikoli ne zmanjka

So jedi, ki imajo pravi okus le pri stari mami. In je posoda, ki se je tega okusa navzela. Kuhalnica za ajdove žgance že zadnjih 20 let kuha samo ajdove žgance. Rezalna deska enako dobo trpi pod odločnimi rezljaji čebule. Tupperwerke smo prinesli nazaj. Brez vonja. In čisto gotovi smo, da bomo nazaj domov odnesli polne. Ker je ekologija dobila nov poriv, posebno v osebnih navadah, smo tisti bolj osveščeni plastične posode zamenjali za emajlirane menažke. Tale diši po ocvirkih, repi, skutni zabeli in špehu. Pa vaša?

Italija - najbolj glavna jed

Pasta con ragu, esencialno zdravilo za lakoto in še kaj. Deluje zjutraj, deluje za hitro kosilo in je še bolj slastna, če odleži do večera. Kako jo zaplesti, kako poenostaviti in kaj dodati je bila tema v sezoni, ko Italijani niso kosili zunaj. Tule se je ali se bo kuhal fritto misto za prvo predjed in pašta s piščančjim ragujem za drugo. Potem pa kafe.

Avstrija - sladice s pedigrejem

Mizica, pogrni se in dunajska kavarna sta zrasli kar doma. Ikonične sladice z bogatim pedigrejem terjajo nekaj resne priprave, začrtano metodologijo in nič popuščanja. Če jih postrežete v krhkem čajnem servisu v secesijskem slogu, imate več možnosti, da zmagate tudi z videzom. Pazite le, da mimo stolpičev iz skodelic ne privihra kakšen mladič.

Posoda za kuhanje in za na mizo

Lonci, posode, ponvice, prijemalke, zajemalke... vse kar rabimo za domačo pripravo in konzumacijo slastnih jedi.