Ostalo

Moja poletna oaza

Zadnja poletja so polna negotovosti. Oddaljeni kraji, ki obljubljajo popoln odklop, se zdijo še dlje, skok na morje pa je postal vse prej kot le skok. Celo osvežitev na mestnem bazenu ali v bližnjem jezeru ni več tako preprosta in terja nekaj organizacijskih veščin. Oddih pa seveda ne more počakati. Nanj smo čakali vse leto. In zaslužimo si ga.

Najbolje je, da stvar vzamemo v svoje roke in sami ustvarimo svoj prestižni kotiček, si pričaramo svojo poletno oazo, ki nam bo v vročem poletju “napolnila baterije”.

Pohištvo znamke Bretz ta namen izpolni v trenutku. Je znamka odločnega značaja in iz nas izvabi tiste plati naše osebnosti, ki najpogosteje ostanejo skrite: raziskovalko, popotnika, gurmanko, opazovalca, ekstremista, uživačico. Naredi nas čutne in neustrašne. Nauči nas uživati. Nas prebudi. Izvabi na plano naš “počitniški jaz” tudi takrat, ko smo doma.

V 125-letni tradiciji so v družinskem podjetju Bretz, ki so ga zgradili energični, odločni in ambiciozni individualisti, izpopolnili tako pristop k oblikovanju kot postopke izdelovanja vrhunskega oblazinjenega in drugega pohištva. Danes so ena vodilnih prestižnih znamk v Evropi, ki premika meje in ustvarja ultra ekstravagantno pohištvo nepričakovanih oblik ter nas nikoli ne pusti ravnodušne. Ravno te lastnosti kolekcij znamke Bretz so tisto, kar nas, ob nežnem dotiku žameta, odpelje kam daleč, čeprav smo le doma.

Recimo v Marakeš – maroško rdeče mesto ali pa na sprehod po toskanskem podeželju, lahko se znajdemo v južnoameriški džungli, obdani s palmami, strelicijami in raznovrstnimi praprotmi. Ali pa se pred nami pojavi modrina oceana, nad katerim počivajo puhasti oblaki, medtem ko uživamo prvinskost življenja na “kakavovem otoku”.

Spoznajte značaj in značaje znamke Bretz.

Raziskovalka
Sedežna Ohlinda, Bretz
Sedežna Ohlinda, Bretz

Rada zbira vtise, pa naj bodo to fotografije ali nori spominki s potovanj. Ne mara cenenih in kičastih ogrlic. Izbrani kraj razišče do potankosti in od tam s seboj odnese nenavadno preprogo, lep kamen, naplavljen kos lesa ali črepinje stekla, ki jim je morje zgladilo robove. Lepoto vidi v nenavadnem in zbira tisto, kar se je dotakne. Ko se vrne domov, svojo kolekcijo opazuje s sedežne in si prikliče občutek, ki ga je imela, ko je spominke nabrala. Njena izbira je sedežna garnitura Ohlinda, ki jo s svojimi barvami in mehkimi blazinami vabi k sanjarjenju in vračanju v kraje, ki jih je nekoč obiskala.

Popotnik
Sedežna Cocoa Island, Bretz
Sedežna Cocoa Island, Bretz

V zadnjih nekaj tednih je potoval iz Miamija na Ibizo, nato v Tulum in v Tokio. V vsakem mestu je ostal zgolj nekaj dni, saj ga je tja peljalo delo. V tako kratkem času ne more spoznati mesta, zato sanja, da se bo tja ponovno vrnil. Doma, ko leži na svojem kavču Cocoa Island, bere o čudovitih mestih in ustvarja načrte za raziskovanje, ki jih bo uresničil, ko daljne kraje ponovno obišče.

Gurmanka
Zofa La Collina, Bretz
Zofa La Collina, Bretz

Njen dan se začne ob petih zjutraj in se ne konča pred polnočjo. Uživa v gurmanskih restavracijah, kjer je vse točno tako, kot želi ona. Na tržnici nakupuje najboljše sestavine, ustvarja kreativne jedi z različnih koncev sveta in uživa v dolgih dneh s svojimi gosti. Njena izbira je sedežna garnitura La Collina, ki jo navdihuje s svojo lepoto in spominja na nežnost podeželja ter estetiko prostranih pokrajin. V njej gurmanka najde občutek miru, podoben tistemu, ki se ji zgodi vedno, ko po grlu spolzi grižljaj idealno harmonične kombinacije okusov in tekstur.

Opazovalec
Sedežna Ocean7, Bretz
Sedežna Ocean7, Bretz

Včasih sta vse, kar potrebuje, gramofon in pesem, ki ga lahko že ob prvih notah gane do solz. Zanj je glasba ocean za dušo, skozi katerega pluje na ladji ljubezni. Z veseljem povabi še koga na krov, saj je najbolje pluti v družbi. Uživa, ko opazuje druge, ki se smejijo in uživajo v plesu, pozabijo na vsakdan in živijo v trenutku. Takrat je tudi sam najbolj srečen. Ko se z vzhajajočim soncem vrača domov, ga tam pričaka njegov kavč. Izbral je Ocean 7, sedežno garnituro mehkih in valovitih oblik, delo mojstrskih obrtnikov. Pravi mu tudi “moja dnevna postelja”.

Ekstremist
Zofa Cloud 7, Bretz
Zofa Cloud 7, Bretz

Obožuje ekstreme, saj ga le ti resnično predramijo. Počuti se živega, kadar izstopi iz lastnega udobja in pogleda občutku, ki je na drugi strani, v oči. Kompromisi ga ne zanimajo. In ponosen je nase, na to, kar je postal. Je oseba, ki je neodvisna in hodi po svoji poti. Pravi, da se ničesar ne boji. Njegova izbira je sedežna garnitura Cloud 7, kjer se asimetričnost in razgibanost srečata s puhastimi blazinami. Cloud 7 je utelešenje filozofije Bretz; zanj pravijo, da je “verjetno najbolj udoben kavč na svetu”, kar je za ekstremiste fino. Vsaj nekje se lahko počutijo zares varne.

Uživačica
Stoli Ohlinda, Bretz
Stoli Ohlinda, Bretz

Uživačica obožuje čas, ki ga preživlja s prijatelji in družino ob bogato obloženi mizi, s kozarcem vina in ob dobri zgodbi. Njen čas teče počasi in za mizo so dobrodošli vsi, da so le dobra družba. Najraje uživa za jedilno mizo na stolu Ohlinda, ki ga odlikujejo prefinjene, a nepravilne oblike in mehkoba oblazinjenega stola, na katerem lahko poseda dolgo v noč.

Bretzovi značaji so različnih barv, oblik in lastnosti, a njihova glavna značilnost je, da so neustrašni, ne pristajajo na kompromise in življenje uživajo v njegovi polnosti. Kot to počnemo na počitnicah. Kateri izmed Bretzovih značajev ste vi?

Pohištvo in dekor za dnevne sobe

Da bi vaša dnevna soba postala vaša popolna poletna oaza, izbirajte natančno in počasi.