Dnevne sobe

Košček luksuza v moji dnevni sobi

7 idej za dnevno sobo kot iz revije

Včasih nam ne gre. Ne glede na to kako se trudimo, ne moremo sestaviti dnevne sobe, kot jo je naslikala naša domišljija. Ostanite mirni! Niste edini, ki bijete ta boj. Preletite nekaj preprostih idej kako lahko notranjosti dodate tisti košček luksuza, zaradi katerega bo vaša dnevna soba podobna tisti v reviji! Da bi presegli svoje oblikovalske talente, se presenetili in prostor oblikovali vrhunsko, bodite pozorni na sledeče podrobnosti: dobro izbran fokusni element prostora, dodatki, ki se ujemajo in moč zaporedij tekstur, vzorcev, barv ali elementov. Sledite tem korakom in ustvarite dnevno sobo, kot iz revije.

1. Osrednja točka prostora

Osrednja točka je tista, ki prva pritegne pogled, je točka ki kliče pozornost. Brez nje bi prostor bil dolgočasen, brez ritma in sporočila. A pozor. Prostora ne gre zasičiti z izjemnimi predmeti. Prisotnost žarišča v vaši sobi je odvisna od stila vaše notranjosti. Osrednja točka je lahko vogal vaše sobe, okno ali presenetljiva svetilka. Kakor koli že, sobo morate oblikovati tako, da postane ta osrednja točka zvezda vaše dnevne sobe.

Buster zofa
Buster zofa znamke Tommy M, kot prepričljiva osrednja točka dnevne sobe.

2. V ponovitvah je moč

Ustvarjanje ritma v prostor vdahne življenje. Poskusite nekaj elementov ponoviti ali jih umestiti v različne dele dnevne sobe. Na primer klubska mizica in stranska mizica, ki se ujemata, dve ujemajoči ogledali ali dve sorodni svetilki. Predmeti naj ne bodo povsem enaki, repeticijo se dobro manifestira že, če predmeti sodijo v isti stil ali se z razmerji igrajo na enak način.

dnevna soba
Stranska in sredinska mizica znamke Interliving dnevni sobi začrtujeta harmoničen vzorec.

3. Izjemen kos

V dnevno sobo umestite nekaj posebnega. Na primer oblikovalski predmet, osupljivo svetilko ali umetnino, ki se močno razlikuje od ostalega pohištva. Ključen je kontrast. S preusmeritvijo fokusa na ta izjemni kos lahko ustvarite prepoznavno potezo in svoji dnevni sobi dodate nekaj potrebnega značaja.

Drop City
K izjemni sedežni Drop City prestižne znamke sodi še bolj vpijoča kavna mizica z vpadljivim geodetskim vzorcem.

4. Več zelene

Ne govorimo o kopičenju zelenega pohištva ali barvnemu akcentu drugih predmetov, pač pa o vnašanju rastlin. Rastline so žive, so bitja, ki polnijo lepoto prostora. Njihov naravni značaj pa industrijsko oblikovanemu pohištvu doda kontrast in ravnovesje. Spodnji interier je dober primer kako zeleno rastlinje, tako tisto vtkano v tekstil, kot pravo v loncih, prizorišče delajo skoraj rajsko.

Matilda
Med rajsko rastlinje posajena sedežna garnitura Matilda, prestižne znamke Bretz.

5. Poletite na preprogi

Preproge ustvarijo občutek doma in dodajo toploto vaši sobi. Pomagajo tudi pri razdelitvi dnevne sobe na različne sekcije. Odvisno od velikosti vaše sobe določite, koliko preprog prenese. Večji sobi jih dodajte več, manjši pa le eno. Izberite velikost, ki ustreza sobi, in se prepričajte, ali se ujema z vašim pohištvom. Naj vas različni letni časi ne zmedejo, obstajajo poletne in zimske preproge. Menjava preprog glede na letni čas, pa je kot nalašč, da svojo dnevno sobo dvakrat letno malo prevetrite.

Whatson
Sedežna garnitura Whatson, znamke Tommy M iz pravega bivoljega usnja, položena na orientalsko preprogo.

6. Iz dekorativnih blazin ustvarite največ

Dekorativne blazine so eden najbolj vsestranskih in proračunu prijaznih dodatkov, zato jih velja dobro izkoristiti. Blazine ponujajo udobje, barvo in so, ko se jih naveličamo enostavno zamenljive. Kombinirajte enobarvne blazine s potiskanimi, igrajte se z barvo in teksturo. Ustvarite dinamičen, lahko celo vpadljiv komplet. Dobra kombinacija blazin je popoln dodatek kavču nevtralne barve.

Milan
Sedežna garnitura Milan, znamke Tommy M iz pravega bivoljega usnja in ritmično urejene kompozicije kontrastnih blazin.

7. Razkrijte svojo osebnost

Dnevna soba spregovori takrat, ko je polna drobnih detajlov, odsevov ljudi, ki v njej živijo. Ne bojte se tvegati in preizkušati stvari, ki so vam všeč, tudi če ne sledijo najnovejšim trendom. Če svoj značaj predstavite preko osebnih predmetov in skozi čas izbranih dodatkov ne morete zgrešiti. To je tisti osebni pridih, okus, ki bo vsak dan sproti razveseljeval vas in vaše goste.

Izbor Rutarejvih luksuznih kosov za dnevne sobe:

Pohištvo in dekor za dnevne sobe

Da bi vaša dnevna soba le postala odsev vašega značaja izbirajte natančno in počasi.