Ostalo

Ključ do izbire popolnega darila

Dobro darilo je umetnost. Popolno darilo lahko dvigne razpoloženje ali izboljša odnos. Lahko popravi napako ali preprosto ljubljeno osebo opomni, da vam je mar.

Ko abstraktni občutki dobijo konkretno obliko, postanejo darilo. Kultura obdarovanja je stara toliko kot človeški obstoj. Dar je umetniško delo, ki že od začetka civilizacije bližnjim pomaga izraziti hvaležnost in dobre želje. Obdarovanje močno razburka čustva in občutke tako obdarovancev kot obdarovalcev. Bržkone je tudi zato postalo del vsake kulture in glavna atrakcija posebnih priložnosti.

Nad temo obdarovanja se navdušujejo tudi mnogi psihologi. Nič čudnega, saj ponuja jasen uvid v mnoštvo pomembnih človeških lastnosti. Govori o tem kako vidimo druge, po kakšnem ključu stvari pripisujemo vrednost. Govorijo tudi o naših sposobnosti odločanja in sočutja. Ljudje smo neverjetno družabna bitja. Pomembna lastnost, ki nas od drugih bitij ločuje je prav oblikovanje in vzdrževanje odnosov z drugimi. In obdarovanje je odlična priložnost, da te odnose okrepimo.

Ne glede na priložnost je obdarovanje družbeni ritual, ki zahteva skrben premislek o izbiri darila. Darilo ste dobro izbrali, če si ga obdarovanec zapomni, če izzove čustveni odziv. Darila, ki jih podarjamo, temeljijo na razumevanju odnosa, ki ga s prejemniki imamo.

Bolj ko osebo poznate, bolj bo darilo odražalo njen okus, želje in zanimanja. Da bi se lažje odločali smo namesto vas vprašali, kaj je vašim bližnjim sploh všeč, kaj radi počnejo, kaj jih pravzaprav zanima in veseli. Darila smo razdelili v pet sklopov. Morda svoje bližnje v kakšnem prepoznate in si olajšate letošnjo Božičkovo zagato.

Uživači

Kako v dnevu prihraniti čas za posedanje v najljubšem kotičku, se umiriti, pustiti mislim, da tečejo po svoje in jih morda ujeti v dobro knjigo ali lahkoten klepet je prava znanost. Nekaterim izklop redno uspeva. Da bi jim šlo še bolje, nekaj predlogov daril.

Čas zame 

Ko otroci zaspijo, ko so naloge odkljukane, ko je sobota in z njo končno čas za domači spa … napoči čas zame. Nekateri si radi namenijo veliko pozornosti, da bi bili v tem ritualu še žlahtnejši virtuozi, nekaj idej za obdarovanje.

Kulinarični navdušenci

Kuhanje in pika. Velika vrlina v kateri ne uživajo samo tisti, ki kuhalnice vešče vrtijo. Da užitki za štedilnikom ne bi prehitro izpuhteli, da bi se razvili v plemenito obvladovanje raznovrstnih receptur poskrbite za dobro orodje.

Staršem v veselje

Mlade in ne tako mlade mamice, očetje, očetje na svojem, razširjene družine … vsa pestrost nikoli monotonih odnosov goro ljubezni namenja predvsem ta malim. Če se otrokom dobro godi, je svet lepši. Nekaj predlogov za ta velike in tiste, ki to nekoč še bodo.

Druženja ni konca

Čeprav je tistim, ki zaživijo šele ko delijo, niti premešal koronavirus in z njim pravila o izolaciji, se druženje lahko nadaljuje vsaj v krogu družine, ali pa se je nanj res dobro pripraviti. Pol zabave je pogosto v pripravi. Prav ta vrsta ekstrovertov letošnji konec leta rabi dodatno vzpodbudo. Daril zanje ni konca.

Drobna oprema, velika sreča

Popolno darilo je poleg popolnega trenutka tudi popoln interier, v katerem se skrivajo detajli. Hitre povezave na vse, kar gre v darilno škatlo.