Ostalo

Popolna vrtna oaza: spokojnost sredi urbanega kaosa

Kako vsak vrt v sebi nosi potencial Številne vsakodnevne obveznosti in informacije, ki nas zasipajo z vseh strani, so pohitrile naše življenje in nas izolirale od narave. Okolica našega doma je med delovnim tednom pogosto naš edini stik z naravo. Naj bo okolica majhna ali velika, v središču mesta ali ob gozdnem robu, skrbno vzdrževana ali prepuščena domišljiji narave, vsak vrt v sebi nosi potencial, da postane prostor miru, počitka in stika z naravo. Da postane čudovita vrtna oaza.

Glavno prizorišče vrtne oaze

Skrbno izbrano vrtno pohištvo je tukaj ključnega pomena, saj osmisli prostor in definira aktivnosti, ki se dogajajo na vrtu. To omogoča organizacijo kosil in večerij na prostem, obenem pa nudi mirnejši ambient, namenjen neformalnemu druženju manjšega števila oseb, branju, poležavanju in podobno.

Vodni elementi

Vodni elementi, kot so fontane, ribniki in bazeni, predstavljajo poseben ambient vrtne oaze. Tukaj je izbire veliko: težimo lahko k popolnoma naravnim ribnikom organskih oblik, ki spominjajo na naravne izvire, ali pa se odločimo za vodna telesa z bolj jasno geometrijo. Smiselno je, da v bližini vodnega elementa ustvarite prostor za sedenje oziroma vodni element vključite v neki drugi ambient vrtne oaze, kot je npr. meditativni ambient.

Ob bazenu

Ambient vrtne oaze, ki si zasluži posebno obravnavo, je prostor ob bazenu. Podobno kot osrednja terasa tudi ta prostor služi številnim različnim funkcijam, kot so zabave, sončenje, branje in podobno. Ambient ob bazenu zato potrebuje drugačno vrtno pohištvo kot prej našteti prostori. Nepogrešljivi element je ležalnik z nastavljivo višino hrbtišča, ki omogoča različne aktivnosti ob bazenu; branje, klepetanje in sončenje. Vrtno pohištvo ob bazenu naj bo vzdržljivo, saj nanj pogosto sedemo z mokrimi kopalkami. Nepogrešljivi element ob ležalniku so zagotovo vrtne mizice, senčniki ali pergole, ki vas bodo varovale pred žgočim soncem – dokler ponovno ne skočite v vodo!

Letna kuhinja

Letno kuhinjo je najbolje umestiti na osrednjo teraso, saj bo tako dobro povezana z jedilnim zunanjim kotičkom. Namenjena ni le pripravi hrane in kuhanju; kuhinjski pult letne kuhinje lahko služi kot večnamenska površina za delo na vrtu, čiščenje zelenjavnih in sadnih pridelkov, presajanje cvetlic in podobno.

Razširite svoje bivanje na vrt

Zunanji prostor vsak od nas koristi na drugačen način. Zasnovo vrtne oaze tako v veliki meri narekujejo vaše navade in potrebe. Skladno z njimi si lahko zamislite različne ambiente, namenjene različnim aktivnostim, ki bodo okolico vaše hiše navdali z novim pomenom.

Poletna večerja na prostem

undefined
Če smo govorili o zunanji dnevni sobi, velja omeniti še zunanjo jedilnico. Zapopolno poletno večerno zabavo poleg vrtne jedilne mize in stolov potrebujetele še sredstvo proti komarjem. Set pletenih oblazinjenih stolov v elegantničrni barvi odlično sovpada z leseno mizo s črnim podnožjem.

Očarljivost pletenja

undefined
Brezčasnost pletenegavrtnega pohištva se podak vsaki vrtni oazi. Pleteni Lounge set je multifunkcijskiset vrtnega pohištva,ki omogoča poležavanje,večerjanje, branje,druženje in vse vmes.Nežne krivulje troseda innaslanjača se bodo zlile zmehkobo vrta.

Kdo gre lovit sončne žarke?

undefined
Vsak kos pohištva ima svoj namen. Ležalnikje od vsega vrtnega pohištva najboljnamenjen … no, poležavanju. Čeprav je taaktivnost danes pogosto zapostavljena, obvse bolj stresnem vsakdanu postaja bistvena.Udoben in lahek ležalnik z vzglavnikom vtreh barvnih odtenkih omogoča sproščanje vsenci drevesa ali sončenje ob bazenu.

Dodaten stol pride vedno prav

undefined
Dodaten vrtni stol je nepogrešljiv del vsake vrtneoaze. Postavimo ga lahko kamor koli in tako v hipuustvarimo nov ambient – pod cvetočo češnjo, obribniku, pred cvetlično gredo ali ob jedilni mizi, kogostimo večjo družbo prijateljev. Vrtni stol, izdelaniz vodoodpornih materialov, bo zdržal mnogo let,zavoljo enostavne hrambe pa je dodatna prednost,če je skladljiv in omogoča kompaktno shranjevanje,ko ga ne potrebujete. Rutarjev skladovni vrtnistol omogoča oboje, poleg tega pa lahko izbirate med široko paleto barvnih odtenkov.

Zunanja dnevna soba – bivajte v harmoniji z letnimi časi

undefined
Zakaj ne bi v toplejših mesecih leta svoje dnevne sobe razširili na vrt? Z udobnosedežno garnituro lahko ustvarite prijeten ambient z zunanjo dnevno sobo, kjerse boste družili s prijatelji, uživali vdobrem vinu ali knjigi ter preprosto uživalina svežem zraku. Vrtna sedežna garnitura ohranja eleganco klasičnih sedežnihgarnitur, le da je izdelana iz obstojnih materialov, ki se lahko kosajo z vsemi vremenskimi razmerami. V isto oblikovno družino sodita tudi vrtni mizici, kizaokrožita sestav zunanje dnevne sobe.

Domači SPA – ni problema!

undefined
Včasih je največ, kar lahkostorite zase, to, da se razvajatein poskrbite za svojodušo. Za posebno razvajanjepri Rutarju ponujamopletene vrtne naslanjače,katerih nastavljive funkcijeudobje naslanjača iz dnevnesobe prenesejo med ptičjepetje v naravo. H kompletusodi tudi nastavljiva vrtnamiza, ki omogoča prilagoditevvišine glede na trenutne potrebe.

Čarobnost vrtnih luči

undefined
Ambientalna vrtna razsvetljava jenamenjena ustvarjanju posebnegavečernega in nočnega vzdušja.Zasnova te razsvetljave je boljkompleksna, sestavljajo pa jo luči,skrite v grmovju, lampijoni,razpršenipo trati, lučke na pergolah,sveče na mizah … S premišljenozasnovano vrtno razsvetljavo se bovaša vrtna oaza ponoči preobrazila v pravi pravljični ambient.

Meditativen ambient

undefined
Ker se življenje odvija hitro, je pomembno, da si privoščite trenutek zase. Vrtna oaza bo popolna s skritim in mirnim ambientom, kamor se lahko umaknete ter posvetite svoji duši in mislim. Vse, kar potrebujete, je udobna vrtna zofa.