Dnevne sobe

Organizacija popolne dnevne sobe

Moto bavarske oblikovalske hiše Koinor je iskanje popolnosti. Našli so jo v polju sprostitve. Kako vrhunsko oblikovane sedežne iz najprestižnejših materialov razporediti po prostoru, da bodo zadostile vašemu značaju in načinu bivanja pa v nadaljevanju.

Ne glede na to kako luksuzno je pohištvo katerega kupujete ali pa že imate v dnevni sobi, je pomembno tudi kako ga v prostor postavite. Možnosti je skoraj nešteto. Idealna postavitev zof, dvosedov, trosedov, kotnih garnitur v kombinaciji s klubskimi mizami, počivalniki, gugalniki in lučmi je odvisna od tlorisa prostora in vašega načina uporabe.

Zlato pravilo

Najprej začnite z največjim kosom. Običajno je to sedežna garnitura, kavč ali zofa. Usmerite ga proti najpomembnejši značilnosti sobe, kaminu, steni, oknu ali galeriji. Če je mogoče, se izogibajte postavljanju centralnega kosa neposredno pred okno, saj lahko to prepreči udor naravne svetlobe. Nato namestite manjše sedežne garniture, na primer počivalnike, fotelje nasproti ali ob prvi kos. Na koncu v prostor dodajte nekaj akcentov – otomane, klubske mize, kotne mizice, slike in svetilke. Poskrbite, da je v bližini vsakega sedeža na dosegu roke vsaj ena odlagalna površina.

kavč
Dnevna na preprogi

Uporabite preprogo velike površine, da strnete različne dele sedežne garniture. Splošno pravilo je, da morajo biti vsi ključni deli pohištva na preprogi. Če preproga ni dovolj velika, da bi nanjo lahko postavili vse pohištvo, zagotovite, da vsaj prednje noge pohištva stojijo na preprogi.

kavč
Dnevna soba za klepetanje

Če vaš dnevni prostor pogosto uporabljate za klepete z družino in prijatelji, izberite postavitev pohištva, ki pogovarjanje olajšajo. Potegnite sedežne kose blizu sredine sobe in jih postavite drugega proti drugemu. Na sredino postavite klubsko mizico, da bodo pijače lahko dosegljive za obe strani.

kavč
Lenarjenje

V dnevnih sobah, kjer sta glavna dejavnost poležavanje in gledanje televizije, sekcijska sedala ponujajo prilagodljivo in udobno sedenje. Sekcije so v različnih konfiguracijah, vključno s tistimi, ki vključujejo stole naslanjal za roke, chaise lounge, otomane, ležalnike in gugalnike ter jih lahko kombinirate tako, da ustrezajo vašemu prostoru. V taki dnevni sobi so večji kavči uporabni predvsem za deljenje prostorov ali pa ko si udobnega poležavanja zaželi več oseb hkrati.

Pohištvo in dekoracija za dnevne prostore

Da bi bili doma čim bolj sproščeni poskrbite, da vam prostor to omogoča. Razbremenite ga nepotrebnih stvari in vanj umestite tiste, ki vam nekaj vračajo.