Ostalo

Prihodnost je lokalna

Danes nas na vsakem koraku spremljajo vtisi globalnega. Naj bo to z glavo v ekranu, na ulicah, v trgovinah ali v restavracijah. Na razmeroma mali kvadraturi vsak dan izbiramo med proizvodi, ki prihajajo iz Kitajske, Združenih držav Amerike, Mehike, Koreje, Francije ali Turčije. A prihodnost je bližje, kot se zdi in je utrujena. Zato noče več potovati na tisoče kilometrov, preden končno prispe k nam, v naše roke, v naše domove. Prihodnost se je odločila, da bo kar tu. Sueškemu prekopu se je zahavalila za dolgotrajno sodelovanje in si vzela malo miru.

Ko je družina Rutar pred 60 leti v Dobrli vasi na avstrijskem Koroškem ustvarila svoje družinsko podjetje, so ga ponosno poimenovali po svojem slovenskem priimku Rutar. Zato so danes kot koroški Slovenci toliko bolj ponosni, da lahko podprejo slovenske ustvarjalce, oblikovalce, ki ustvarjajo pohištvo v Sloveniji, s slovenskim znanjem in domišljijo ter s trajnostno naravnanostjo.

V poklon in podporo odličnemu lokalnemu oblikovanju je znamka Rutar v sodelovanju s Centrom za kreativnost, ki deluje pri slovenskem Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, pripravila prodajno razstavo pohištva, ki nosi znak odličnosti “Made in Slovenija”. Številni izbrani kosi pohištva so že bili predstavljeni na sejmih in razstavah v velikih evropskih prestolnicah oblikovanja, kot so Milano, Pariz, Kopenhagen, nekateri med njimi pa so videli že svetovne sejme. Zdaj jih lahko spoznate tudi v Rutarjevem salonu v Ljubljani. Najljubše kose izberete in z njimi opremite svoj dom. Naj vas odlično slovensko oblikovanje navdahne, vaše domove pa napolnijo inovativnost, domiselnost, funkcionalnost in družbena angažiranost lokalnega oblikovanja.

Nabor izdelkov MADE IN SLOVENIA je naprodaj v Rutarjevem salonu v Ljubljani

Modularna svetilka
Modularna svetilka
Garnitura Oto
Garnitura Oto
Vrtno kurišče Everglow Fireplace
Vrtno kurišče Everglow Fireplace
Boksarice Homaridae
Boksarice Homaridae
Oblazinjeni avtomobilza otroke Bi Biip
Oblazinjeni avtomobilza otroke Bi Biip
Ročno tkani kilimi
Ročno tkani kilimi
Svetilo Vitka
Svetilo Vitka
Stol Nico Less
Stol Nico Less
Servirni pladenj Wavy
Servirni pladenj Wavy
Talna svetilka Rocking Light
Talna svetilka Rocking Light
Stol Collodi
Stol Collodi
In doma bo najlepše

Zahvaljujočširoki paleti oblikovalskih možnosti lahko izbiro prilagodite svojemu okusu.