Obiski pred vrati

Zabava je tako dobra, kolikor sta dobri družba in prostor. Urejanje prostora za sprejem gostov terja nekaj gostiteljske pozornosti. Ali razsvetljava ustvarja željeno vzdušje? Ali je sedalnih površin dovolj? Ali vsi prostori namenjeni zabavi delujejo enotno? So prostori dovolj pretočni? V nadaljevanju preberite odgovore na vprašanja in nekaj dodatnih namigov, da bi v bodoče gostili koliko gre kraljevsko.
Odprta kuhinja

Kuhinje odprtega tipa niso bile vedno zlati standard. Še nedolgo nazaj so majcene kuhinje, namenjene zgolj kuhi in pripravi hrane, držale gostitelje ločene od svojih gostov. Danes je obratno. Velika, odprta kuhinja je na vrhu seznama vseh, ki na novo opremljajo svoj dom. Kuhinje z velikim šankom ali otokom so velik trend, ki še naprej raste in se razvija. Če le imate prostor, ga izkoristite. Zabavo doživite skupaj z gosti, čeprav ste nekaj časa za štedilnikom.

Prostori v prostoru

Pohištvo v dnevni sobi prerazporedite tako, da znotraj prostora ustvarite manjše sekcije. S pomočjo manjših pohištvenih elementov, npr. kakšno zofo, otomanom, klubsko mizico, udobno sedežno, klopjo ali nižjo komodo razdelite na manjše prostorčke. Tako ustvarite manjše, povabljive otočke, kot nalašč za večje družbe, ki se rade drobijo.

Klubske mizice

Te vam lahko pomagajo, da del postrežbe, ki bi sicer ostala v jedilnici ponudite tudi v dnevni sobi. Lahko uporabite tudi več klubskih mizic hkrati, jih zložite v centralno kompozicijo, ali postavite vsako v svoj mali odsek prostora, da bodo pijača in prigrizki vedno pri roki. Klubske mizice so tudi odlična rešitev za dodatno osvetlitev. Nanje postavite elegantno namizno svetilko in tako pričarajte bolj razpršeno, prijetnejšo osvetlitev.

Uredite promet

Upravljanje pretoka prometa je pomembno kadar gostite večje število gostov. Jasno določene delovne postaje elegantno preprečijo, da bi se ljudje zadrževali na prometnih območjih. Naj bo vaš prostor za pomivanje posode ločen od prostora za pripravo hrane. Če se morda gosti radi pretakajo skozi kuhinjo, ker želijo napolniti kozarce, razmislite o tem kam v prostor postaviti trenutni bar. Ta gostom omogoča enostaven dostop do polnjenja lastnih kozarcev, ne da bi se morali prerivati mimo koga, ki nosi težko ali vročo posodo.

Pospravite nepotrebno

Naš zadnji namig, kako prostor čim bolje izkoristiti, je pospravljanje. Stvari, ki so navadno razporejene povsod po prostoru, knjige, kristalni kozarci, vaze, skulpture umaknite na kakšno varno mesto. Če vašo klubsko mizico sicer krasijo fotografije, revije in drugi spomini, jih umaknite v predale ali na police. Gostje bodo cenili trdno površino za odlaganje pijač, da bodo lahko imeli proste roke za zabavo z vnuki, za kakšno igro ali pa krožnik prigrizkov.

Velik del priprave na zabavo je prav ureditev prostora. Če želite kar najbolje izkoristiti zabavi namenjen prostor, ga boste morali malce spremeniti še preden pridejo gostje. To, kar navadno ustreza vam in vaši družini, ni nujno tisto, kar bo delovalo za širšo družbo.

Prostor za druženje

Kakovostno obdelano in stilsko oblikovano pohištvo za v vaš dom prinaša izjemno bivanjsko izkušnjo. Zahvaljujoč široki paleti oblikovalskih možnosti lahko izbiro prilagodite svojemu okusu.